De laatste dagen
Door: Reinier
Blijf op de hoogte en volg Reinier
30 Mei 2008 | Nepal, Kathmandu
Namaste!
De tijd gaat snel. nog maar minder dan twee weken en dan sta ik alweer op Nederlandse bodem. De afgelopen drie dagen hebben we vrij gehad. Dit omdat Nepal een repuliek geworden is en dat moet natuurlijk gevierd worden. De koning heeft zijn paleis afgelopen nacht uiteindelijk zelfstandig verlaten. Hij had al uitstel gehad. Jullie zullen erin Nederland vast het een en ander overgehoord hebben.
Vanavond gaan we uiteten metonze hoofdonderwijzer. Volgende week begint de nieuwe vrijwilliger die ik die week ga begeleiden.
Op woensdag 11 juni vertrek ik om 19.30 uit Kathmandu (plaatselijke tijd) en op 12 juni om 10.40 land ik in Amsterdam. Ik vlieg het laatste stuk van London naar Amsterdam met BD 0103H
Ik zal nog proberen om een foto te plaatsen.
Groetjes, Reinier
*** update 6 juni 2008 ***
Het uiteten hebben we inmiddels gehad, maar wat een verhaal. De hoofdonderwijzer kwam samen met z'n vrouw, zoon en nog een kind die we niet kende. Het bleek al snel dat ze niet wisten wat uiteten was.
Ze bestelden heel veel snack, als pizza, fish and chips, soep, fishfingers, loempia's enz. Daar zaten we dan met alleen ons hoofdgerecht.
De snacks waren natuurlijk veels te veel dus vroegen onze gasten om een doggybag.
Toen de rekening van bijna 6000 roepie ( zo'n 60 euro) In vergelijking wat we betalen als we heel duur gaan eten dan betalen we rond de 7 euro p.p.
Vandaag hadden we ons afscheid op de school. ik had van klas een klassenfoto gemaakt waar ook de docent en ik opstaan. Ik heb deze foto aan alle kids gegeven samen met een gum in de vorm van en mobiele telefoon. Daarna gingen Guido en ik naar een klaslokaal waar alle kinderen van Senior Kinder Garden en Class One waren. Hier kregen we van elk kind een bloemetje en tot slot kregen we van Rabin en z'n familie een bloemenkans, een gelukssjaal en een topi (nepalees petje). Echt fantastisch allemaal.
De tijd op school zit er nu dus op, heb het echt leuk gevonden daar. We zijn niet heel veel dagen aanwezig geweest. Dit kwam door de vele vrije dagen. Ik denk dat we iets van 20-25 dagen op de school zijn geweest.
De komende dagen nog een beetje relaxen in Kathmandu, en natuurlijk het EK volgen.
Ik zal nog proberen om een foto te plaatsen.
Groetjes, Reinier
*** update 6 juni 2008 ***
30 Mei 2008 - 08:21
Marjanne:
Wat een mooie kinderen, zijn ze ook een beetje hanteerbaar?
Geniet vooral nog van je laatste dagen daar! Voordat je het weet zit je weer aan je boterham met pindakaas en lig je weer in je eigen bed..
Ben wel benieuwd om je weer te zien.
Groetjes, Marjanne -
30 Mei 2008 - 08:36
Lienie:
haha is dat vluchtnummer een uitnodiging om als gekken op schiphol te staan :P -
31 Mei 2008 - 21:51
Marianne:
Hoi Reinier!
Nou,je hebt heel wat meegemaakt zo. Leuke foto.Wij hopen dat je laatste weken goed zijn en dat je een hele veilige terugreis zult hebben.Dat zal wel weer wennen zijn thuis! Groetjes, Marianne Bakker -
01 Juni 2008 - 06:32
Marloes:
Laat ik nu net op dat tijdstip een toets hebben...Maar geloof dat er wel een heel welkomscommitee staat voor jullie! Nog 2 weekjes...Geniet er van! Leuke foto trouwens, Jij Rabin en onze reus;-) Doe GUido de groetjes(ik doe 't maar via jou, want volgens mij kijk jij vaker op de pc) -
06 Juni 2008 - 22:42
Marianne:
Hoi Reinier,
heel veel sukses met het afsluiten van deze maanden,dat zal best heel vreemd zijn.Ik denk dat je met een heel volle rugzak naar huis toegaat, daarmee bedoel ik al je indrukken en ervaringen die je hebt opgedaan deze afgelopen tijd.Die pakt niemand je af!Petje af voor je, een hele goede reis en tot ziens/horens, Marianne Bakker -
08 Juni 2008 - 15:33
Suzanne:
Leuke foto's en video!
Geniet maar van de laatste dagen, want als je eenmaal een paar dagen thuis bent, dan voelt het alsof je nooit bent weggeweest!