Reizen met de bus

Door: Reinier

Blijf op de hoogte en volg Reinier

18 Maart 2008 | Nepal, Kathmandu

Het is weer eens tijd voor een bericht.
De afgelopen dagen zijn we met de groep een aantal dagen buiten Kathmandu geweest. We zijn naar Barabise en naar de Tibetaanse grens geweest!!!

Om daar te komen moet je uren in de lokale bus zitten, staan of hangen. I nde stad mag je alleen in de bus zitten. maar daar zijn naast mensen heel veel bagage, kippen, geiten enz. te vinden.
En als je denkt de bus is nu echt vol dan heb je het mis want er kan altijd nog wel iemand bij!

Eenmaal uit de stad dan kan je op het dak gaan zitten wat voor het eerste uur nog wel te doen is maar daarna voel je de ijzeren stangen in je rug, bil en voeten zitten. Maar wel een ervaring om op een bus te zitten.

De eerste dag in Barabise hebben we een wandeltocht gemaakt van 3 uurtjes wat goed te doen was. De tweede dag zijn we naar de Tibetaanse grens gegaan, onderweg zijn twee van onze groep van een brug afgesprongen (bungeedjumpen)

Daarna dus naar de grens, maar door de grote onrust tussen Tibet(china) en Nepal konden we daar weinig doen.

we hebben snachts geslapen in een tent (wel met een normaal bed). De volgende ochtend gingen we raften! Wat best wel cool was om te doen, gelukkig heb ik me staande weten te houden in de boot.

En nu dus weer terug in Kathmandu.
Morgen blijven we hier nog een dagje en daarna naar Chitwan (dit zou eerst halverwege gedaan worden maar door een paar veranderingen komt dat nu. En halverwege gaan we naar pokhara.

Oh ja bijna vergeten voor het eerst regen vandaag!!! Daardoor een klein stukje met de taxi geweest i neen zeer kleine auto waarnomaal 3 mensen inkunnen hebben we met z'n 5 en ingezeten voor 20 eurocent p.p.

Tot zover!

Reinier

• 18 Maart 2008 - 16:28

Jacco:

Klinkt goed! Ook al begonnen met lesgeven of is het voorlopig nog ff vakantie vieren:)?
    Lol trouwens, in de bus zitten samen met kippen en geiten:P
    Owja, inmiddels al 6 aanmeldingen voor het ST(a) Het schiet lekker op..

• 18 Maart 2008 - 17:25

Janneke:

Ha Reinier,Cool, geef mij s,on ritje op de bus. Ben dol op beesten. heerlijk dat je het toch wel naar de zin hebt. Ja dat les geven kan nog best ff wachten, eerst maar genieten. Lekker een regen buitje, hoef je niet onder de koude douche. Groetjes maar weer, en veel geluk. Janneke

• 18 Maart 2008 - 18:10

Jan En Mary:

Super dat je het naar je zin hebt, wat een ervaring hé tussen al die beesten in een bus, heerlijk toch zo'n ervarig in een ver land. Jongen blijf genieten van elke dag dat jij daar bent, ik hoop ook dat wij volgend jaar dit ook zo zullen beleven. Het is trouwens wel heerlijk rustig hier in huis, mamma heeft nu weinig was en je buro is elke dag opgeruimd. Wij hopen dat je snel weer je avonturen zal mailen. Veel liefs van je ouders.

• 18 Maart 2008 - 18:22

Klien:

haah die rein,

gaaf! was dat jumpen daar wel veilig :O

wanneer ga je idd aan het werk? en heb je de school al gezien?

(groeten aan KLAAS!)

• 18 Maart 2008 - 19:48

Marianne Bakker:

hoi Reinier,
    wat een leuke belevenissen! Dat zijn dan wel echte Hollandse taxi's, met zoveel in één auto, ha, ha!Hoop dat je een dagboek bij gaat houden, want je maakt zoveel mee, dat weet je thuis nooit meer!
    Zo te lezen zijn er mensen jaloers op je en zien je graag aan het werk!(grapje)
    Geniet maar van alles, het werk komt vanzelf wel op je af.Wij genieten van het opa en oma zijn. Het is hier koud en het hagelde gisteren, zijn blij met een warme douche!Geniet ze van alles, groetjes, Paul en M@rianne Bakker

• 19 Maart 2008 - 05:06

Conny:

Wauw Reinier...je blijft daar nog een poos maar 't is nu al een belevenis :) super zeg dat raften..maar helemaal dat jij in de boot bent gebleven hahaha, leuk om jou belevenissen te kunnen volgen, geniet van alles Reinier want dit maak je niet vaak mee in je leven.
    Wens je nog veel plezier en succes daar in het verre Nepal...ben nu alweer benieuwd naar je volgende belevenis.
    Groetjes

• 19 Maart 2008 - 15:40

Marjanne:

Hoi Reinier.
    Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt in Nepal. Gisteren was toevallig een stukje over Kathmandu en de onrust tussen de Tibetanen en de Chinezen op de TV. Leuk om een beeld te hebben van de stad waarin jij nu verblijft. (wat een zootje... en krijg jij ook een kwak rijst als lunch??)

Gisteren hebben we toevallig, voor het eerst in mijn leven, een lammetje geboren zien worden. GAAF!!!
    Laat het voorjaar maar komen!

Heel veel plezier daar verder en de groetjes!

Marjanne

• 20 Maart 2008 - 20:36

Anne:

Hoi Reinier,

wow wat een verhaal, ongelofelijk wat je daar allemaal beleeft! Het is haast niet voor te stellen zo hier achter mn bureautje in het koude nl...;) heel veel succes daar en ik hoop dat je nog een beetje lekker slaapt (planken en tenten!) nou, ik blijf je volgen hoor via deze site!
    nu op naar de witte paasdagen (het gaat hier gewoon sneeuwen!)
    groetjes van Anne

• 23 Maart 2008 - 19:45

Marielle En Frank:

Haidiho,

Mooie avonturen! Leuk dat je oma nog even belde...vond ze erg leuk. En een tijger gespot...dat klinkt wel cool.

Hier alles prima, witte pasen (kun je het je voorstellen). Morgen ga ik naar Skopje en volgende week gaan Frank en ik naar St. Anton: skien !! Jippie, daar hebben we zin in.

Het ga je goed daar in het Nepalse...ben je al goed ziek geweest? Dan kun je daarna alles eten ; )

Zet je ook effe foto's op je site...kunnen we nog zien of je er nog hetzelfde uitziet.

Ciao, frank en mar

• 31 Maart 2008 - 12:51

Nel En Toon:

wij blijven je volgen en vinden het bijzonder interessant.