ABC Trekking
Door: Reinier
Blijf op de hoogte en volg Reinier
14 April 2008 | Nepal, Kathmandu
Dag 1; De reis met de touristbus van Kathmandu naar Pokhara. Deze busreis van 200 km duurde ongeveer 7 uurtjes, maar het voordeel is dat we een toeristenbus hadden geboekt is dat je gereserveerde plaatsen hebt en dus geen overvolle bussen hebt zoals de local bussen. In Pokhara aangekomen werden we opgehaald door de hoteleigenaar en naar het hotel gebracht.
Dag 2; Vroeg uit bed om met de local bus naar het beginpunt van de trek te gaan. Daar na een kleine 2 uur aangekomen begonnen met lopen, dat was wel even wennen maar ok.Na een paar uur gelopen te hebben kwamen we bij ons Guesthouse. Onderweg veel ezels gezien die goederen naar boven dragen.
Dag 3 zijn we naar Gorepani gelopen, om daar te komen moet je heel veel traptreden lopen 2 uur lang traplopen is geen pretje. Daar eindelijk aangekomen waren we net op tijd binnen voor de enorme hagel en regenval. Het zag helemaal wit van de hagel toch wel apart. In de avond hebben Klaas en ik de andere twee klaverjassen geleerd om zo tijdens het niks doen in de middag en avond wat te doen te hebben.
Dag 4; Deze dag begon heel vroeg namelijk om 5.00 uur werden we gewekt door onze gids Copal. Snel aankleden en een uurtje lopen naar Poon Hill. Dit samen met nog zo'n 200-300 trekkers. jaja de Kalverstraat is er niks bij. Dit allemaal om de prachtige zonsopgang te zien. Wat resulteerde in rood gekleurde bergen. Na genoten te hebben van het uitzicht zijn we terug gelopen om te ontbijten. Om daarna door te gaan naar Ghandrung. In Ghandrung hebben we een plaatselijk museum bezocht over de gebruiken van Nepal.
Dag 5; Van Ghandrung zijn we naar Chomrong gelopen. Ook daar waren we weer net optijd binnen voor de regen. Onderweg veel mooi in bloei staande rodondendrons gezien hele bossen vol.
In Chomrong was het nog moeilijk om een slaapplek te vinden maar gelukkig wel gevonden. We hebben met z'n vieren in drie bedden gelegen. Lekker warm en goedkoop. Maar lekker slapen doe je niet.
Dag 6; Van Chomrong naar Doban
Het heeft de hele nacht geregend en ook de ochtend was het nog niet gestopt, dus we besloten om te wachten. Uiteindelijk zijn we om 11.30 vertrokken en doorgelopen naar Doban om zo geen dag te verliezen. In Doban goed doorwarmen om de volgende dag de kou in te gaan.
Dag 7: Van Doban naar MBC
Het begon allemaal goed maar er kwam steeds meer sneeuw en werd glad dus moeilijk om te lopen. Heel vermoeiend want later op de dag werd het warm en was de ondergrond een moddelpoel. Je loopt dat stuk in het dal tussen twee steile wanden. We moesten een keer terug rennen voor een lawine die van boven kwam. Dat was wel even heftig maar niks gebeurd gelukkig. Het laatste stuk was heel zwaar ging stapje voor stapje verder. Door de hoogte toch wat minder zuurstof wat je begint te merken. Maar gelukkig geen last van hoogte ziekte.
Eindelijk waren we op MBC nog maar een dag verwijderd van het eindpunt!
Dag 8: MBC - ABC - Bamboo
Deze ochtend wederom vroeg op 5 uur. Wat een kou brrr. Zonder ontbijt anderhalf uur in het donker door de sneeuw omhoog lopen naar ABC. Eindelijk boven wauw uitzicht op de annapurna! zo dichtbij maar toch ver weg. Hier hebben we de Nederlandse vlag neergezet en de gebedsvlaggetjes met onze namen opgehangen!! Dus mocht je daar nog een keer heen gaan dan zullen ze er nog hangen. Terug naar MBC voor het ontbijt en daarna verder dalen naar Bamboo, deze dag zijn we bijna 2 km gedaald wat een eind!
Dag 9; Bamboo - Hotsprings
Een leuk vooruitzicht vandaag. lopen naar de Hotsprings warme baden van natuurwater. maar ja om daar te komen eerst een eind lopen over weer eindeloze lange trappen. heel vermoeiend. De berggeiten Reinier en Vincent gingen snel de trap op naar Chomrong voor de heerlijke pizza die daar aan het wachten was. Wij deden over dit loodzware stuk 25 min de andere twee en de gids 50 min :D
Na de heerlijke pizza en de fantastische chocolade taart gingen we het laatste stuk dalen naar de Hot Springs. Wat lekker in warm water badderen.
Dag 10 Hotsprings - Pothana
Het laatste lange stuk van de trekking!
Het grootste gedeelte was dalend maar toch nog wat steile klimmetjes erin
Dag 11; Pothana - Pokhara
De laatste Loodjes. een uurtje nog lopen om vervolgens met de bus naar Pokhara te gaan. In Pokhara onze gids bedankt en daarna met z'n allen naar de kapper om ons te laten scheren want de hele trekking niet scheren geeft toch al een hele baard. De rest van de dag niet veel bijzonders gedaan. 's avonds een heerlijk stuk vlees gegeten, want tijdens de trekking is er geen vlees te koop. Het meeste wat je krijgt is Pasta of rijst. Dat was ff genieten.
De volgende dag zijn we nog een dag in Pokhara gebleven om wat van de stad te zien. Ik ben samen met Vincent op de fiets naar De World peace pagoda geweest dat boven op een berg ligt waarvan je een mooi uitzicht hebt op Pokhara meer en Pokhara zelf.
Tijdens de trekking zijn we veel gezellig mensen tegen gekomen van verschillende landen, heel gezellig allemaal. met Een Engelse vrouw die we een paar keer tijdens de trekking zijn, tegenkomen, hebben we gisteravond gegeten en daarna naar de Karaoke avond geweest:D
Ik denk dat jullie nu wel weer op de hoogte zijn. Er staan inmiddels ook her en der een paar foto's.
Deze week gaan we naar het schooltje om dan maar eens echt met het vrijwilligerswerk te gaan beginnen.
14 April 2008 - 10:30
Geert:
Wauw, wat een verhalen weer! En leuk om te lezen. -
14 April 2008 - 19:19
Karlien @ Dirk:
gaaf man !! -
15 April 2008 - 12:48
Lisette:
vet!! je hebt toch nog wel meer foto's gemaakt he? -
15 April 2008 - 13:31
Martin O:
Dus jullie hebben ook andere pakezels gezien? Fijn is dat he :-)
Mooie reis, goede conditie dus.
Goed verblijf verder! -
15 April 2008 - 16:00
Suzanne:
Wat heb je weer veel leuke dingen meegemaakt! Fijne tijd nog en succes met het 'werken'! -
15 April 2008 - 21:48
Marianne Bakker:
Hoi Reinier,
wat een leuk en uitgebreid verslag!
Je moet nu wel de conditie van een beer hebben zeg! Hebben julie daar vooraf niet op kunnen trainen? Ik moet er niet aan denken zoveel en die trappen te lopen, maar jullie zijn nog jong!Waren jullie wel goed voorbereid om de juiste kleding mee te nemen? Leuke foto's!We hopen dat je nu met veel plezier les kunt gaan geven, ben benieuwd naar je verdere belevenissen, deze kan niemand je ontnemen! Sukses! Marianne -
20 April 2008 - 07:43
Conny:
He he ...dat was een lange tocht :) ik werd steeds nieuwsgieriger van dat wachten op jou bericht, maar het was de moeite waard Reinier.
Wat een avontuur om dit mee te maken..heftig,vermoeiend maar zeer mooi.
Leuk om nu een paar foto's te kunnen zien.
Is de sightseeing nu over hahaha en gaan we aan het werk ? we gaan het weer horen van je....geniet lekker verder en doe voorzichtig.
Groetjes,Conny -
22 April 2008 - 18:54
Ruud:
Ben nog steeds jaloers.... zucht...
Groeten !