Cultureel bezig
Door: Reinier
Blijf op de hoogte en volg Reinier
27 Maart 2008 | Nepal, Kathmandu
Het is wel weer tijd om een bericht te sturen! Afgelopen week zijn we wezen kijken op ‘mijn’ schooltje. Het is een oud en vervallen gebouw. Met zeer kleine klaslokalen, hoe daar 30 kinderen in kunnen is mij een groot raadsel.
A.s. zaterdag gaat wel het gebouw opgeknapt worden, dit door hulp van de vorige vrijwilliger.
Gister en vandaag ben ik zeer cultureel bezig geweest. Zijn naar de crematieplaats geweest, waar vele Nepalesen gecremeerd worden. Toch wel raar om te zien, want de voeten steken er gewoon uit! Daarna zijn we doorgelopen naar de Bodnath temple, dat is die hele grote temple die je vaak op plaatjes ziet. Zoals hierboven in de pagina te zien is die tempel dus!
Vandaag naar de Monkey temple geweest, dan verwacht je dat de hele tempel vol met apen zit maar nee hoor maar een paar aapjes onderweg gezien. Verder wel een mooi uitzicht over Kathmandu.
Morgen gaan we naar de eerste steenlegging van een project dat volledig door cross borders is opgezet. Wat er komende week te wachten staat geen idee. De lessen beginnen pas vanaf 16 of 17 april, nu is het vakantie!
Reinier
@ed nee we zijn niet bij de verstoten neushoorns geweest, wel bij een krokodile breeding centre.
@suus en harm wat grappig dit had ik niet verwacht om een bericht van jullie te krijgen wat leuk zeg!!!
27 Maart 2008 - 10:40
Marlies:
Hey Reinier,
wat een gave verhalen zeg! Leuk om je zo te kunnen volgen.. met alles wat je doet! Succes met alles.. en geniet nu nog maar lekker van je vakantie!
Op naar het volgende verhaal.
Groetjes Marlies Moerland (oud-oud- klasgenootje) -
27 Maart 2008 - 12:23
Sanne:
Heej reintjuh,
Ik vind het echt hele toffe verhalen!!
Wou dat ik ook daar was al die wilde dieren :)
Hoop dat je het als het werken gaat beginnen nog steeds heel erg naar je zin hebt, maar daar ben ik niet zo bang voor ;)
Have Fun!!
Kus Kus Kus!!
Sanne -
27 Maart 2008 - 14:08
Suzanne:
Hey!
Zozo, jij gaat nu dus drie weken vakantie vieren! Zwaar hoor dat leventje in Nepal! ;)
Was dat de crematieplaats van het filmpje wat je een paar weken geleden liet zien? Lijkt me echt heel vreemd om dat in het echt te zien :S
Veel plezier verder!
xx Suzanne
27 Maart 2008 - 18:18
Ed:
volgens mij is boven op of naast de tempel een monniken winkel waar je hele mooie klank schalen kan kopen, dus niet het souveniers gebeuren, deze schalen zijn handmatig ingelegt met div materialen die ze zelf gebruiken.
nog niet op durban squire geweest, waar het heilige meisje woont.
wel de straatkappers gezien.
veel succes
mvg ed -
27 Maart 2008 - 19:33
Lisette:
klinkt inderdaad allemaal heel leuk! Zijn het ook een beetje aardige mensen, met wie je in de groep zit? Blijf je ook tijdens de rest van je verblijf daar met hun?
groetjes lisette -
27 Maart 2008 - 20:00
Janneke:
Ha Reinier,gossie wat jij allemaal mee maakt in een paar weken!! Geweldig!!Dat lijkt me toch wel apart als je met je pootjes boven de grond ligt. Je hebt dus nog ff de tijd voor het zware werk begint. Heb je van af nu een vaste verblijfplaats?? En woon je daar met meerdere van de groep, of heb je een beetje privatie?? Vindt de verhalen spannend. Hoop dat je het zo naar de zin blijft houden, maar dat geloof ik echt wel.Wens je vanuit het koude Nederland,weer veel warme groeten. Geluk....groetjes Janneke. -
27 Maart 2008 - 20:09
Julien:
he reinier lees dat het goed met je gaat en dat je ook wat van het land ziet. gelukkig dat je ook even wat vakantie heb ken je nog even bijkomen voordat het werk begint. groetjes julien -
28 Maart 2008 - 19:27
Marianne Bakker:
hoi Reinier,
blij te lezen dat het goed gaat met je!Hoe staat het met het lesmateriaal, zijn er meubels in het klasje, boeken, schriften, pennen etc? Die voeten bij het crematorium, heeft dat en betekenis dat zij eruit steken? Waaruit? doeken of een kist, wat moet ik me erbij voorstellen? Leerzaam hoor wat je allemaal meemaakt. Sukses verder, leuk je zo een beetje te kunnen volgen.Morgen komen je ouders bij ons eten. Wat eten jullie daar eigenlijk? groetjes, Paul en Marianne -
29 Maart 2008 - 11:30
Loes Van Leeuwen:
Hoi Reinier
Vandaag voor het eerst wat van je gelezen. Via je ouders heb ik al het een en ander gehoord. Ik vind het geweldig om te horen en hoop dat je een onvergetelijke tijd zult hebben. Deze ervaring nemen ze je nooit meer af. Geniet van alles wat je meemaakt.
Groetjes Loes -
29 Maart 2008 - 16:04
Reinier:
om even te reageren op jullie reacties en vragen:
@suzanne: Ja dat was dat filmpje ja van RTL travel
@ed: heb die winkel niet gezien wel dat 'bejaardenhuis' in geweest waar men ligt te wachten op de dood. Ben ook al op Durbar geweest maar dat meisje niet gezien. Weet ook niet precies waar dat is.
@lisette: nee we blijven niet bij elkaar iedereen wordt ergens geplaatst waar je dan meestal met z'n 2en verblijft en dan komende de meeste om de 2 weken terug naar Kathmandu
@janneke: Ja ik heb samen met nog een jongen een vaste kamer en daar blijven we dan ook de hele tijd
@marianne: Er is wel lesmateriaal maar nog geen idee hoe dat eruit ziet want begin pas 16 april daar. Verder over crematiede het lichaam ligt op houten balken dat dmv van stro in de brand gezet wordt. We gaan hier elke dag uiteten en kunnen dus van alles kiezen. Wel zo handig. maar andere die in de kleinere dorpjes zitten krijgen vaak elke dag hetzelfde (daalbaht) dat is rijst met linzensoep en wat stukjes kip Nepalezen eten dat twee keer per dag smiddags en savonds ontbijten doen ze niet echt alleen een kopje thee met wat koekjes.
Oh ja ik ga de komende twee weken met 3 anderen een trekking maken van 15 dagen. We gaan dan naar Annapurna Basecamp. Dat lijkt me geweldig om te doen! Tot over 2 weken dan
29 Maart 2008 - 17:52
Harm En Suus:
Hoi Reinier
wat zie je veel zeg ?. Het zijn niet allemaal leuke dingen maar ja , zo gaat dat daar.. Ik begrijp dat je ook nog moet werken dus geniet nog even van de leuke dingen we zien elkaar deze zomer vast nog wel succes verder
gr harm en suus -
30 Maart 2008 - 00:19
Marianne:
hoi Reinier,
bedankt voor je reaktie terug! We hopen dat je een hele fijne reis hebt de komende twee weken.We hadden het heel gezellig vanavond met je ouders.Wat is er in Anapurna te beleven? Gaan jullie per bus? Spannend hoor! Veel plezier,veel lieve groetjes, Paul en M@rianne bakker -
30 Maart 2008 - 03:23
Bas:
Hey Reinier, hier een berichtje van je neef. Ik zit nu in de nachtdienst en heb dus alle tijd om te internetten en ik las net je verslag... Leuk om te lezen. Ik wens je een hele fijne tijd en vooral veel plezier! :-)
Groetjes van Bas -
30 Maart 2008 - 20:34
Anneke:
Hallo Reinier,
Wat leuk dat wij op MSN met live beelden konden chatten.Je zag al lekker bruin. Wat knap toch zo een eind weg en dan elkaar kunnen zien en spreken. Nog heel veel plezier en misschien treffen wij elkaar weer op MSN. -
01 April 2008 - 22:31
Jacob:
Hi Reinier,
Van je moeder hoorde ik dat je nu van een welverdiende :-) vakantie geniet. Het heeft geen zin nu tegen je te zeggen dat je je warm moet kleden want je bent al onderweg. Ik hoorde wat je hebt aangeschaft maar daar zat geen kruik bij :-) Je verhalen lezen/horen we later wel. Groeten, Els en Jacob -
08 April 2008 - 18:25
Frank En Mar:
ha die rainier! voor het eerst even je site gechecked, leuk om zo van je avonturen op de hoogte te blijven! wij zijn net een paar uur terug van wintersport in sankt anton. elke dag sneeuw en dat in april... was super! doe ze de groeten in nepal en waarschuw ze alvast maar dat we eraan komen! viel spass, frank en mar -
13 April 2008 - 18:22
Marianne Bakker:
Hoi Reinier, hoe gaat het nu met je?
Ik denk dat je nu met het schooltje gaat beginnen? We zijn heel benieuwd hoe je deze komende tijd gaat ervaren, hopelijk heel positief! We duimen voor je dat je een hele fijne reis hebt gehad, en nu aan de bak he? groetjes, Paul en Marianne Bakker